Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loosdrecht vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Loosdrecht? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is geschikt tegen hevige zon. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke systemen. Op dit platform bieden we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Loosdrecht en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-loosdrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Loosdrecht

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Loosdrecht via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen uit de buurt. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Loosdrecht en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De professional levert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Loop na of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Loosdrecht

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Loosdrecht wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €425 tot €2675. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Details over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €825 – €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €475 tot wel €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Loosdrecht komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De tarieven bedragen tussen de €325 tot zo’n €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten bedragen tussen de €330 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Loosdrecht.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Het comfort van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het heeft een positief effect op de sfeer van gebouwen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €690 en €1875.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Loosdrecht: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €330 en €800. Bijgaand geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te monteren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €52,50 tot €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loosdrecht: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijsindicaties van €115 oplopend tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een prijskaartje van €57,5 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Loosdrecht: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan tarieven van €82,5 tot wel €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, kunststof, pvc, stof, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Loosdrecht op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Loosdrecht zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei onderdelen: het model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het schema hierna tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Loosdrecht in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €150
Lamellen200 x 200 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Loosdrecht. Hierna vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA & Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Weinor, Husol, Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint & Schlappi, Dickson, Sunway, Lumenguard, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Wijdemeren

Goedkope zonwering kopen in Loosdrecht? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel delen we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook montagepartners en showrooms in Badhoevedorp, Kortenhoef en Lijnden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het soort raam, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Loosdrecht?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €210 per raampartij. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een normaal rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €760). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Loosdrecht?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Loosdrecht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hierna zal de expert de producten fatsoenlijk installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1230, 1231

Plaats een reactie