Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nederhorst den Berg vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nederhorst den Berg? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Tevens win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel verschillende toepassingen. Op dit platform doorzoek je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien delen we een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Nederhorst den Berg en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nederhorst-den-berg

Zonnescherm laten plaatsen in Nederhorst den Berg

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nederhorst den Berg middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het geheel juist aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nederhorst den Berg en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Nederhorst den Berg

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nederhorst den Berg is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele toepassingen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 en €2725. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest handige modellen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen variëren tussen de €875 t/m €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 tot zo’n €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Nederhorst den Berg is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De onkosten liggen tussen de €300 tot zo’n €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €270 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Nederhorst den Berg.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €680 tot wel €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nederhorst den Berg: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen zo tussen de €340 en €800. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nederhorst den Berg: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €105 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan tarieven van €52,5 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Nederhorst den Berg: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen als o.a. PVC, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een prijs van €67,5 tot zo’n €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, stof, pvc, hout, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nederhorst den Berg op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties starten vanaf €440 en kunnen oplopen tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nederhorst den Berg zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van verschillende keuzes: het artikel, het materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nederhorst den Berg in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €160
Lamellen180 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €370
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nederhorst den Berg. In de volgende tabel verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Bece, Novoferm, Weinor, Toppoint, Deponti, Roma & Lumenguard, Schlappi, Swela, Milano, Dickson, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Wijdemeren

Goedkope zonwering kopen in Nederhorst den Berg? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna vind je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en shops in Ankeveen, Baambrugge en Abcoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de woning. We delen nu de meest bestelde zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nederhorst den Berg?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De huidige kosten vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €600. Buitenscreens €285 per raampartij. Kies je voor een zonnescherm betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €830). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de gewenste afmeting, bediening, materiaalgebruik, dessins en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nederhorst den Berg?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Nederhorst den Berg. In dat geval komt in ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de expert de producten volgens de documentatie bevestigen. Zo profiteer je van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1394

Plaats een reactie