Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baambrugge vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Baambrugge? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse soorten. Op deze pagina geven we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij verstrekken we de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Baambrugge en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-baambrugge

Zonnescherm laten plaatsen in Baambrugge

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Baambrugge middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het product degelijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk model je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Baambrugge en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Baambrugge

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Baambrugge is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse kleuren en maten. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot wel €2725. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire toepassingen.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven om te zitten. Noemenswaardig: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen schommelen tussen de €825 tot zo’n €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven liggen tussen de €375 tot zo’n €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Baambrugge is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen zo tussen de €375 – €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Effecten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven schommelen tussen de €290 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Baambrugge.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Werkt inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van woningen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven komen uit tussen de €670 en €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Baambrugge: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €390 en €975. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in diverse dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende varianten zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €47,50 en €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baambrugge: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €110 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €57,5 tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Baambrugge: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, hout, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan onkosten van €72,5 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, aluminium, pvc, kunststof, bamboe. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Baambrugge voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Baambrugge zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hordeur, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse thema’s: het type model, het materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende blokje tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Baambrugge in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1325
Screenstot 4 meter breed€285 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €170
Lamellen250 x 250 cm€55 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Baambrugge. In de tabel hierna vind je een aanvulling op de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Ook interessant: Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Bece, Husol en Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Swela, Copaco.

Zonwering experts in regio van De Ronde Venen

Goedkope zonwering kopen in Baambrugge? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en verkopers in Abcoude, Muiden en Nigtevecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering hangt af van het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, vormen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Baambrugge?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €625. Zonnescreens €285 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een standaard rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €790). Betaalbare binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Baambrugge?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Baambrugge. Hierbij komt een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten volgens de documentatie monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van goede zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1396

Plaats een reactie