Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zaandijk vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Zaandijk? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse toepassingen. Op deze pagina delen we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Zaandijk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-zaandijk

Zonnescherm laten plaatsen in Zaandijk

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zaandijk middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel bedrijven in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Zaandijk en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De vakman monteert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Check of de totale constructie correct is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zaandijk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zaandijk is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €250 tot €2725. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest praktische producten.

Het kopen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Let op: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €875 tot wel €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen komen uit tussen de €375 tot €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Zaandijk is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven bedragen tussen de €325 – €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten variëren tussen de €260 – €1375 voor rolluiken bestellen in Zaandijk.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen tussen de €650 – €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Zaandijk: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties liggen tussen de €390 – €975. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €62,50 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zaandijk: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en landelijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan kosten van €100 tot zo’n €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijskaartje van €52,5 tot zo’n €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zaandijk: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, bamboe, PVC, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een prijskaartje van €82,5 tot zo’n €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, hout, pvc, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zaandijk voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zaandijk zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn afhankelijk van een aantal opties: het type systeem, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In de tabel hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zaandijk in maart 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €140
Lamellen100 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zaandijk. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Husol, Bece, Roma, Novoferm, Toppoint en Swela, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Zaanstad

Goedkope zonwering kopen in Zaandijk? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website check je ook montagepartners en showrooms in Oostknollendam, Jisp en Markenbinnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Zaandijk?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €260 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een basis rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €800). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 per raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, dessins en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zaandijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Zaandijk. Er komt dan een lokale montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur het model op de juiste manier installeren. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1544

Plaats een reactie