Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jisp vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Jisp? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook verstrekken we gemiddelde tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Jisp (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-jisp

Zonnescherm laten plaatsen in Jisp

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Jisp via een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Jisp en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De vakman hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Toets of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Jisp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Jisp werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel dessins en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot €2625. In het stukje hierna beoordelen we de meest verkochte producten.

Advies over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Advies: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €825 – €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen tussen de €300 tot zo’n €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Jisp is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven komen uit tussen de €200 tot wel €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je behoudt jouw privacy.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €370 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Jisp.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Enorm lange levensduur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van huizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten komen uit tussen de €650 en €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Jisp: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten bedragen tussen de €310 en €975. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €47,50 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Jisp: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €95 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op tarieven van €50 tot zo’n €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Jisp: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen als hout, aluminium, bamboe, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van hout, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Jisp op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij circa €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Jisp zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het type product, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Jisp in april 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2175
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1550
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €160
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Jisp. In het volgende blokje bekijk je informatie over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Toppoint, Roma, Deponti, Bece, Novoferm, Husol & Sunway, Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Wormerland

Goedkope zonwering kopen in Jisp? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vind je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform check je ook monteurs en verkooppunten in Markenbinnen, Westzaan en Koog aan de Zaan.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, dessins en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Jisp?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €240 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €760). Budget keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €140 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaalgebruik, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Jisp?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Jisp. Dan komt er een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het zonnescherm goed vastzetten. Dankzij de montageservice profiteer je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1546

Plaats een reactie