Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Achtmaal vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Achtmaal? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt erg goed om je woning koel te houden. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina geven we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook bekijk je gemiddelde kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Achtmaal en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-achtmaal

Zonnescherm laten plaatsen in Achtmaal

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Achtmaal middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest actuele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Achtmaal en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Achtmaal

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Achtmaal werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende opties zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in velerlei materialen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2500. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest geziene toepassingen.

Praktische terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Advies: het doek kan kapot waaien bij wind. De kosten komen uit tussen de €900 t/m €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Achtmaal is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De tarieven variëren tussen de €300 t/m €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 – €1450 voor rolluiken bestellen in Achtmaal.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten komen uit tussen de €640 tot wel €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Achtmaal: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 – €875. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €65,00 tot €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Achtmaal: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en unieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijzen van €115 oplopend tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op kosten van €55 tot +/- €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Achtmaal: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit oneindig veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, aluminium, bamboe, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een tarief van €77,5 oplopend tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals stof, aluminium, hout, kunststof, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Achtmaal professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij om en nabij de €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Achtmaal geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draairaam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende onderdelen: het model, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Achtmaal in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€825 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €155
Lamellen200 x 200 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Achtmaal. In de onderstaande tabel bekijk je een aanvulling op de populairste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Hubo en FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Husol, Roma en Copaco, Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Zundert

Goedkope zonwering kopen in Achtmaal? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Chaam, Rijsbergen en Klein Zundert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de mooiste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Achtmaal?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €215 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €795). Budget opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, soort bediening, het soort materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Achtmaal?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Achtmaal. Hierbij komt een gediplomeerde vakman die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de professional het model op de juiste wijze bevestigen. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4885

Plaats een reactie