Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwolle vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zwolle? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij doorzoek je een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Zwolle en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zwolle

Zonnescherm laten plaatsen in Zwolle

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwolle door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Zwolle en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De montage-specialist installeert de screens of de plissés zoals overeengekomen. Loop na of het product goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zwolle

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Zwolle is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2800. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte modellen.

Het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Let op: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €925 tot €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen variëren tussen de €450 tot wel €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Zwolle is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen bedragen tussen de €225 tot €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Zwolle.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €600 – €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zwolle: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen bedragen tussen de €390 – €825. In deze koopgids lees je informatie over de meest interessante types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te monteren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €45,00 tot €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwolle: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €115 tot zo’n €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan tarieven van €52,5 tot zo’n €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Zwolle: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen als kunststof, hout, PVC, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan tarieven van €75 tot +/- €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, pvc, stof, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zwolle op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij zo’n €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zwolle zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Te monteren op: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei zaken: het type product, de materiaalsoort, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hierna vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zwolle in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1350
Screens1 – 3 meter breed€255 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €155
Lamellen200 x 200 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €340
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zwolle. In het overzicht hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Hornbach en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Andere merken: Toppoint, Bece, Deponti, Roma, Weinor, Novoferm en Swela, Copaco, Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in regio van Zwolle

Goedkope zonwering kopen in Zwolle? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel delen we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met monteurs en showrooms in Hattem, Staphorst en Meppel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zwolle?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €210 per raampartij. Bij een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een normaal rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €790). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Zwolle?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Zwolle. Er komt dan een capabele expert die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het systeem goed monteren. Dankzij deze service ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045

Plaats een reactie