Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hattem vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Hattem? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Meestal geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke producten. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast delen we gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Hattem en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hattem

Zonnescherm laten plaatsen in Hattem

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hattem middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat alles op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hattem en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hattem

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hattem is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze designs en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot zo’n €2600. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest bekende oplossingen.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Tip: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen variëren tussen de €850 – €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven komen uit tussen de €350 – €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Hattem is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten schommelen tussen de €330 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Hattem.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van gebouwen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen variëren tussen de €750 tot wel €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hattem: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten komen uit tussen de €330 – €850. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei soorten zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €57,50 – €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hattem: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €110 tot wel €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een tarief van €55 tot +/- €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hattem: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijsindicaties van €80 tot wel €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals pvc, aluminium, hout, kunststof, bamboe. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hattem met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten bij om en nabij de €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hattem zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €500.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei onderdelen: het type systeem, materiaaltypes, de grootte van het systeem en het soort bediening. In de tabel hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hattem in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €145
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €350
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hattem. In het schema hieronder bespreken we een overzicht met de beste verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo en Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Toppoint, Novoferm, Husol, Roma, Bece, Deponti en Sunway, Dickson, Milano, Lumenguard, Swela, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hattem

Goedkope zonwering kopen in Hattem? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook fabrikanten en shops in Zwartewaterland, Westerveld en Staphorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest populaire zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hattem?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €625. Zonnescreens €245 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, de materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hattem?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Hattem. Er komt dan een lokale vakman die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner het model op de goede manier bevestigen. Op die manier geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger is acceptabel, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8050, 8051, 8052

Plaats een reactie