Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Andel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Andel? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit tientallen diverse soorten. Via deze website verstrekken we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Andel en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

  • Je woning voelt koeler aan van binnen.
  • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
  • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
  • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
  • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-andel

Zonnescherm laten plaatsen in Andel

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Andel door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel bedrijven uit de buurt. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

  1. Selecteer een systeem

    Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Wat zijn de afmetingen?

    Meet alle maten goed op van het systeem. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

  3. Hoe wil je het bedienen?

    Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vergelijk merken en vakmannen

    Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Andel en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

  5. Installatie

    Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De vakman monteert het zonneschermen of gordijnen op de afgesproken plekken. Check of alles juist is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Andel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Andel wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere modellen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €425 tot €2625. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne producten.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €825 – €2275.

  • Prettige en comfortabele terraszonwering.
  • Vrije doorloop met veel ruimte.
  • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 t/m €1200.

  • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
  • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
  • Kan goed tegen een stootje.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Andel is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven schommelen tussen de €200 – €1075.

  • De cassette is klein en compact.
  • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
  • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €330 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Andel.

  • Houd de warmte buiten je huis.
  • Een volledig verduisterde kamer.
  • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze hebben invloed op de ambiance van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen schommelen tussen de €720 en €1875.

  • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
  • Je uitzicht blijft behouden.
  • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

  • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
  • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
  • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Andel: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €310 – €925. In deze koopgids behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €45,00 en €170.

  • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Andel: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
  • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €105 tot +/- €375.

  • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
  • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
  • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot €180.

  • Past bij elke interieurstijl.
  • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Andel: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met kosten van €67,5 tot +/- €260.

  • Elke kamer optimaal belichten.
  • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals hout, aluminium, bamboe, stof, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

  • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
  • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
  • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Andel op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij circa €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

  • Duurzaam product.
  • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
  • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Andel bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

  • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
  • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
  • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: het soort product, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Andel in april 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2025
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1475
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €165
Lamellen250 x 150 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Andel. In de onderstaande tabel bespreken we informatie over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

  • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
  • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
  • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
  • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
  • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
  • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
  • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
  • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
  • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
  • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
  • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei en Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Bol.com.
  • Andere merken: Roma, Toppoint, Novoferm, Bece, Deponti, Weinor & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco, Milano, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Andel? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en verkooppunten in Babyloniënbroek, Giessen en Dussen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest ideale soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

  • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
  • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
  • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
  • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
  • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
  • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
  • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering hangt af van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Andel?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €275 per raam. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €840). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Andel?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Andel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering op de juiste manier monteren. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is acceptabel, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4280, 4281

Plaats een reactie