Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Giessen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Giessen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal verstrekken we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast check je de huidige tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Giessen en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-giessen

Zonnescherm laten plaatsen in Giessen

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Giessen middels een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Giessen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De professional installeert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Loop na of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Giessen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Giessen is geschikt om je woning wat te verkoelen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 – €2525. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest handige toepassingen.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Disclaimer: het scherm kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €850 en €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 – €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Giessen is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen komen uit tussen de €400 – €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten variëren tussen de €290 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Giessen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen bedragen tussen de €630 tot wel €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Giessen: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen tussen de €360 en €825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk aan te brengen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in tientallen kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €50,00 tot €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Giessen: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €90 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijzen van €52,5 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Giessen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. In het assortiment zitten gigantisch veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld stof, bamboe, kunststof, PVC, hout. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met tarieven van €77,5 tot wel €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, hout, kunststof, bamboe, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Giessen direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij gemiddeld €400 en lopen op tot €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Giessen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse opties: het model, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hieronder bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Giessen in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €175
Lamellen250 x 150 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Giessen. Hieronder tonen wij informatie over de beste verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, IKEA & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint & Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Milano, Swela.

Zonwering experts in regio van Altena

Goedkope zonwering kopen in Giessen? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook installateurs en showrooms in Dussen, Rijswijk en Hank.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Giessen?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €290 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een standaard rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €785). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €115 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, dessins en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Giessen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Giessen. Hierbij komt een lokale expert die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het model vakkundig aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4283

Plaats een reactie