Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dussen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Dussen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een screen is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site geven we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Ook verstrekken we een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Dussen en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-dussen

Zonnescherm laten plaatsen in Dussen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dussen middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product juist geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Dussen en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De vakman monteert de screens of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Dussen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Dussen is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere varianten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 t/m €2800. In het stukje hierna lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven onder het raam. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €900 en €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten schommelen tussen de €425 tot zo’n €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Dussen is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten bedragen tussen de €250 tot wel €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen liggen tussen de €300 – €1475 voor rolluiken bestellen in Dussen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven liggen tussen de €710 en €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Dussen: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €320 en €900. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €47,50 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dussen: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een speelse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €105 tot zo’n €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €55 oplopend tot €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Dussen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel systemen en materialen zoals bamboe, aluminium, stof, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met tarieven van €75 oplopend tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, kunststof, pvc, hout, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Dussen direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij circa €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Dussen zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere onderdelen: het soort systeem, de materiaaltypes, de maximale breedte en het soort bediening. In het schema hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dussen in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €140
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €300
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dussen. In het schema hierna vergelijk je details over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA & Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Toppoint, Bece & Swela, Dickson, Milano, Sunway, Lumenguard, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Dussen? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bieden wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Drongelen, Hank en Meeuwen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Dussen?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €235 per raam. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €765). Overige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, designs en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Dussen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Dussen. Hierbij komt een deskundige professional die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert het zonnescherm volgens de documentatie ophangen. Met deze klusservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4270, 4271

Plaats een reactie