Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Pol vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in De Pol? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is praktisch om je woning koel te houden. Vaak creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit gigantisch veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in De Pol en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

  • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
  • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
  • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
  • Je interieur zal minder snel verkleuren.
  • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-de-pol

Zonnescherm laten plaatsen in De Pol

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Pol via een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

  1. Zoek een geschikt model / systeem

    De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

  2. Afmetingen

    Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

  3. Hoe wil je het bedienen?

    Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

  4. Vakbedrijven vergelijken

    Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Pol en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

  5. Installeren

    Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De specialist plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in De Pol

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Pol is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende vormen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 tot €2825. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest handige oplossingen.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Let op: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven komen uit tussen de €875 t/m €2175.

  • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
  • Vrije doorloop met veel ruimte.
  • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €400 tot wel €1225.

  • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
  • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
  • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in De Pol is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €250 tot €1075.

  • Neemt heel weinig ruimte in.
  • Te koop in diverse RAL-kleuren.
  • Een stukje extra privacy in huis.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven liggen zo tussen de €310 – €1400 voor rolluiken bestellen in De Pol.

  • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
  • Positief effect op inbraakpreventie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen liggen zo tussen de €620 – €1900.

  • Stijlvol en klassiek.
  • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
  • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

  • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
  • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
  • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie De Pol: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €380 en €850. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €55,00 en €180.

  • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in De Pol: eenvoudig zelf te monteren.
  • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en rustieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €90 tot €300.

  • Geven een sfeervolle uitstraling.
  • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
  • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan onkosten van €62,5 tot €160.

  • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
  • Ook te monteren zonder boren.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën De Pol: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, hout, bamboe, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €77,5 oplopend tot €250.

  • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, stof, aluminium, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

  • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
  • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in De Pol op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen starten vanaf €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

  • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
  • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
  • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in De Pol zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

  • Te monteren op: vast raam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
  • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
  • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het type model, materiaalgebruik, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Pol in april 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€255 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €140
Lamellen200 x 200 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Pol. Hieronder bieden wij een overzicht met de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

  • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
  • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
  • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
  • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
  • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
  • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
  • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
  • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
  • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
  • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
  • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
  • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
  • Check ook: Husol, Deponti, Novoferm, Bece, Toppoint, Roma & Swela, Lumenguard, Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in De Pol? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en showrooms in Tuk, Willemsoord en Witte Paarden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

  • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
  • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
  • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
  • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
  • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
  • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
  • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, modellen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in De Pol?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De normale onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €250 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €835). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in De Pol?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in De Pol. Hierbij komt een ervaren expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het zonnescherm op de goede manier ophangen. Op die manier ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger werkt in de basis mooi, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8337

Plaats een reactie