Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tuk vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Tuk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn geweldig veel verschillende oplossing. Via deze website vind je een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bieden we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Tuk en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-tuk

Zonnescherm laten plaatsen in Tuk

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Tuk via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van experts in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Tuk en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur levert de screens of de jaloezieën zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Tuk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Tuk wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse producten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot €2700. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest bekende keuzes.

Koopgids terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €875 tot wel €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties liggen tussen de €300 tot zo’n €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Tuk is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen bedragen tussen de €300 en €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven liggen tussen de €370 – €1375 voor rolluiken bestellen in Tuk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Adviezen over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden de ambiance van het pand. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten schommelen tussen de €600 t/m €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Tuk: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €300 – €950. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te bevestigen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 – €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tuk: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en landelijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan kosten van €100 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €57,5 tot wel €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Tuk: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals bijv. hout, kunststof, PVC, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op prijsindicaties van €80 tot zo’n €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van aluminium, kunststof, hout, stof, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Tuk voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten starten bij om en nabij de €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Tuk zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten vanaf €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het artikel, de materiaalsoort, het formaat en de bediening. In het volgende schema bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tuk in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2075
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €170
Lamellen250 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €360
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Tuk. Hierna bieden wij een toelichting op de meest gekozen merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA & Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Overige merken: Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm & Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Tuk? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel vind je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en winkels in Vollenhove, Witte Paarden en Sint Jansklooster.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in velerlei kleuren, modellen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Tuk?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €245 per raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een basis rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €755). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €110 per raampartij). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaaltypes, designs en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Tuk?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Tuk. Er komt dan een capabele professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur de zonwering juist vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8334

Plaats een reactie