Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Luxwoude vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Luxwoude? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens vind je de huidige tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Luxwoude en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

  • Een aangename temperatuur in huis.
  • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
  • Ze houden je energierekening lager.
  • Het creëert extra privacy in huis.
  • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-luxwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Luxwoude

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Luxwoude door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met experts in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

  1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

    Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

  2. Breedte en lengte opmeten

    Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

  3. Automatische of handbediening?

    Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Luxwoude en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

  5. Het ophangen van het systeem

    Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De monteur installeert het uitvalscherm of de duettes zoals overeengekomen. Check of alles juist is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Luxwoude

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Luxwoude werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse opties zoals rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende kleuren en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot wel €2600. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest verkochte keuzes.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten komen uit tussen de €800 en €2250.

  • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
  • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
  • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen zo tussen de €350 en €1300.

  • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
  • Voor ramen die je niet open kunnen.
  • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Luxwoude is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen zo tussen de €250 tot wel €1100.

  • Neemt heel weinig ruimte in.
  • Binnen een minuut uitgedraaid.
  • Een stukje extra privacy in huis.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen liggen zo tussen de €340 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Luxwoude.

  • Te koop met band/koord of motor.
  • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
  • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van het huis. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €700 tot €1600.

  • Authentiek maatwerk mogelijk.
  • Je blijft een deel van het zicht houden.
  • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

  • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
  • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
  • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
  • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Luxwoude: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen zo tussen de €300 – €975. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende types zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische en de duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €52,50 tot €155.

  • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Luxwoude: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
  • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot zo’n €375.

  • Zijn netjes weg te werken.
  • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
  • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €52,5 oplopend tot €185.

  • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
  • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
  • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Luxwoude: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. PVC, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een kostenplaatje van €72,5 tot €240.

  • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
  • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, aluminium, hout, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten vanaf €75 en lopen op tot €180.

  • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
  • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
  • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Luxwoude op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij circa €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

  • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
  • Prettig te bedienen.
  • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Luxwoude zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij zo’n €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

  • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
  • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
  • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het soort model, het soort materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Luxwoude in april 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €155
Lamellen250 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Luxwoude. In de onderstaande tabel verstrekken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

  • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
  • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
  • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
  • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
  • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
  • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
  • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
  • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
  • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
  • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
  • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis & Bol.com, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido.
  • Zie ook: Husol, Bece, Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma & Copaco, Swela, Lumenguard, Milano, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Luxwoude? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna delen we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook installatiepartners en verkooppunten in Gorredijk, Tijnje en Jonkerslân.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

  • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
  • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
  • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
  • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
  • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
  • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
  • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Luxwoude?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €290 per raam / kozijn. In het geval van een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €835). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 per raampartij). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Luxwoude?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Luxwoude. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de zonwering volgens de documentatie aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8405

Plaats een reactie