Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tijnje vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Tijnje? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop verstrekken we de huidige tarieven en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Tijnje en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-tijnje

Zonnescherm laten plaatsen in Tijnje

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tijnje middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig experts die werkzaam zijn in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Tijnje en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Tijnje

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Tijnje is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere toepassingen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot wel €2575. In het stukje hierna behandelen we de meest populaire producten.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €900 t/m €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties liggen tussen de €350 tot wel €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Tijnje biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen liggen tussen de €250 tot €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €320 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Tijnje.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het gebouw. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven komen uit tussen de €650 – €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Tijnje: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €310 en €850. In het boxje hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, snel en simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €55,00 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tijnje: zonder problemen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en landelijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijsindicaties van €110 tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijsindicaties van €55 tot €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Tijnje: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten aanzienlijk veel vormen en materialen zoals onder andere stof, PVC, bamboe, hout, aluminium. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijskaartje van €70 tot zo’n €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, stof, pvc, kunststof, hout. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Tijnje inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen starten vanaf €490 en lopen op tot €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Tijnje zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, plissé hor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Past op bijna elk raam: valraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bediening. In het schema hierna vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tijnje in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2000
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €145
Lamellen250 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Tijnje. In de tabel hieronder bespreken we informatie over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo, Karwei en Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Roma, Husol, Toppoint, Novoferm en Dickson, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Tijnje? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook installateurs en winkels in Jonkerslân, Terwispel en Langezwaag.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De beste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Tijnje?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €270 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €770). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, het formaat, bediening, het soort materiaal, designs en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Tijnje?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Tijnje. In dat geval komt in capabele professional die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product op de juiste wijze aanbrengen. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8406

Plaats een reactie