Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Opsterland vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Opsterland? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Soms realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens delen we de huidige tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Opsterland en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-opsterland

Zonnescherm laten plaatsen in Opsterland

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Opsterland door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het product juist gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Opsterland en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De installateur plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Opsterland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Opsterland is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse opties zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel vormen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot €2800. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene types.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven variëren tussen de €925 t/m €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen komen uit tussen de €425 – €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Opsterland is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €275 t/m €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen schommelen tussen de €260 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Opsterland.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten schommelen tussen de €620 – €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Opsterland: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen zo tussen de €390 – €850. Bijgaand beoordelen we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in diverse prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €50,00 – €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Opsterland: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en brocante uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €90 oplopend tot €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €57,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Opsterland: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, PVC, hout, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op prijzen van €80 tot zo’n €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, kunststof, stof, aluminium. Praktisch voor grote ramen en bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij gemiddeld €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Opsterland in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €420 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Opsterland zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor, voorzethor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit model weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd via diverse keuzes: het model, de materiaalsoort, de maximale breedte en de bediening. In het volgende blokje vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Opsterland in maart 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €150
Lamellen150 x 100 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Opsterland. In het schema hieronder delen we een aanvulling op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, IKEA, Karwei en Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Weinor en Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Opsterland? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tref je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Tytsjerksteradiel, Schiermonnikoog en Ameland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest handige soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Opsterland?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De verwachte onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €280 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte van het systeem, bediening, de materiaaltypes, designs en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Opsterland?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Opsterland. In dat geval komt in gediplomeerde professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur de zonwering goed ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 9240, 9241Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie