Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koudum vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Koudum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig tegen hevige zon. In veel gevallen win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke oplossing. Via onze site doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens check je de geschatte kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Koudum en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

  • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
  • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
  • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
  • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
  • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-koudum

Zonnescherm laten plaatsen in Koudum

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Koudum door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

  1. Welk type heb ik nodig?

    De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

  2. Breedte en lengte opmeten

    Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

  3. Selecteer bediening

    Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

  4. Vakbedrijven vergelijken

    De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Koudum en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

  5. Installeren

    Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De specialist installeert de screens of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Koudum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Koudum werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €350 en €2725. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest moderne oplossingen.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Let op: dit model kan beschadigen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €925 – €2075.

  • Ideale keuze voor terraszonwering.
  • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
  • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen tussen de €400 tot zo’n €1275.

  • Zeer goedkoop zonnescherm.
  • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
  • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Koudum is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €225 en €1175.

  • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
  • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
  • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €290 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Koudum.

  • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
  • Een volledig verduisterde kamer.
  • Schrikt inbrekers af.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven liggen tussen de €730 tot €1925.

  • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
  • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
  • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

  • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
  • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
  • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Koudum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €310 en €850. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €45,00 tot €160.

  • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Koudum: eenvoudig zelf op te hangen.
  • Te koop in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €100 tot wel €300.

  • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
  • Voor alle breedte (maatwerk).
  • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een tarief van €62,5 tot €175.

  • Elegante vorm van raamdecoratie.
  • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
  • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Koudum: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen als o.a. stof, PVC, kunststof, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijs van €80 tot +/- €240.

  • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
  • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van hout, kunststof, pvc, aluminium, bamboe. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

  • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
  • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
  • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Koudum op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

  • Een bijzondere eyecatcher.
  • Erg gemakkelijk in gebruik.
  • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Koudum zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

  • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
  • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
  • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: de productcategorie, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Koudum in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €150
Lamellen100 x 50 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 breed€115 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Koudum. In de tabel hieronder vind je uitleg over de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

  • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
  • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
  • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
  • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
  • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
  • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
  • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
  • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
  • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
  • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
  • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA en Wehkamp, Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ.
  • Ook interessant: Husol, Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma, Bece en Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Koudum? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje vergelijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met leveranciers en winkels in Folsgare, Franeker en Wolsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

  • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
  • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
  • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
  • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
  • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
  • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
  • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, modellen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Koudum?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijzen tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Screens €215 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €790). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €115 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Koudum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Koudum. In dat geval komt in capabele vakman die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het model goed monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8723, 8782

Plaats een reactie