Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Folsgare vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Folsgare? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest geschikt tegen hevige zon. Meestal behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse toepassingen. Op dit platform kan je aan de slag met een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij check je een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Folsgare en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-folsgare

Zonnescherm laten plaatsen in Folsgare

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Folsgare door een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Folsgare en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur installeert het zonneschermen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Folsgare

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Folsgare wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 en €2575. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest verkochte keuzes.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €800 tot zo’n €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €450 tot wel €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Folsgare is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven bedragen tussen de €350 tot €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten schommelen tussen de €330 en €1350 voor rolluiken bestellen in Folsgare.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Koopgids markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven schommelen tussen de €690 en €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Folsgare: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €350 – €800. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt verschillende types zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €45,00 – €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Folsgare: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en rustieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een prijskaartje van €115 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijs van €55 tot +/- €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Folsgare: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen als bijv. hout, PVC, aluminium, stof, kunststof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op onkosten van €85 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, hout, pvc, kunststof, stof. Ideaal voor grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Folsgare voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij gemiddeld €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Folsgare geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei thema’s: het type product, de materiaalkeuze, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Folsgare in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1475
Screenstot 400 cm breed€260 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €140
Lamellen100 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €330
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Folsgare. In de onderstaande tabel vind je een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma en Bol.com, Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint, Roma & Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Folsgare? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bieden wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en bedrijven in Breezanddijk, Wolsum en Nijland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Folsgare?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €270 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een basis rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €795). Budget opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Folsgare?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Folsgare. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het product degelijk ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met een handslinger is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8773

Plaats een reactie