Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Franeker vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Franeker? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Eveneens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan immens veel diverse oplossing. Op dit platform verstrekken we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bieden we een kostenindicatie en adressen van erkende zonwering specialisten in Franeker en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-franeker

Zonnescherm laten plaatsen in Franeker

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Franeker door een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Franeker en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Franeker

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Franeker is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 en €2575. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest moderne modellen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het doek kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €900 tot wel €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €425 – €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Franeker is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €200 en €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven bedragen tussen de €300 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Franeker.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Korte info over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden het karakter van van de woning. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven variëren tussen de €600 tot wel €1975.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Franeker: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €380 en €975. Bijgaand beoordelen we de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €60,00 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Franeker: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een knusse en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht kosten van €100 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een prijskaartje van €47,5 tot +/- €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Franeker: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel vormen en materialen als kunststof, aluminium, hout, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €67,5 tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals kunststof, bamboe, pvc, hout, stof. Praktisch voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Franeker op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij zo’n €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Franeker zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei aspecten: de productcategorie, het materiaal, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Franeker in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €165
Lamellen150 x 100 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Franeker. In de tabel hieronder tonen wij uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA en Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Bece, Husol, Weinor, Toppoint, Novoferm & Lumenguard, Copaco, Schlappi, Dickson, Sunway, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Franeker? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Wolsum, Tzum en Nijhuizum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, prints en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Franeker?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €290 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €810). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €125 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Franeker?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Franeker. In die situaties komt een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm goed bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8800, 8801, 8802

Plaats een reactie