Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roden vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Roden? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €65,00. Professionele buitenzonwering als een markies is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke modellen. Via onze site kan je aan de slag met een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Roden en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

  • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
  • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
  • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
  • Minder last van inkijk.
  • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-roden

Zonnescherm laten plaatsen in Roden

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Roden door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het product juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

  1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

    Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Meet de maten op

    Meet alle maten goed op van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

  3. Bediening keuzemogelijkheden

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Roden en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

  5. Installeren

    Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Roden

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Roden is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele producten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en formaten. De kosten variëren tussen de €375 – €2700. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest geziene modellen.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €800 – €2100.

  • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
  • Je behoudt de leefruimte.
  • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen schommelen tussen de €325 t/m €1200.

  • Zeer goedkoop zonnescherm.
  • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
  • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Roden is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €375 tot zo’n €1100.

  • Bedekt het hele raam.
  • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
  • Een stukje extra privacy in huis.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €340 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Roden.

  • Op te rollen in enkele seconden.
  • Zorgt voor een betere isolatie.
  • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen tussen de €710 tot €1950.

  • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
  • Je blijft een deel van het zicht houden.
  • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

  • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
  • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
  • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
  • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Roden: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen bedragen tussen de €300 en €925. In de box hieronder behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €52,50 tot €155.

  • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Roden: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
  • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en authentieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot +/- €350.

  • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
  • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
  • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijsindicaties van €57,5 tot wel €175.

  • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
  • Eenvoudige montage (zonder boren).
  • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Roden: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals kunststof, hout, aluminium, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €67,5 tot zo’n €250.

  • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
  • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, hout, kunststof, aluminium, pvc. Praktisch voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €55 en lopen op tot €200.

  • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Roden voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

  • Verhogen de waarde van de woning.
  • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
  • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Roden geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

  • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
  • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het type model, het materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Roden in april 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €140
Lamellen150 x 100 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Roden. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de grootste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

  • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
  • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
  • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
  • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
  • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
  • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
  • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
  • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
  • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
  • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
  • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach en Bol.com, Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
  • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Roma, Bece, Novoferm & Schlappi, Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Roden? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vergelijk je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website check je ook installateurs en showrooms in Triemen, Lieveren en Kollumerzwaag.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de individuele ruimte. We delen nu de meest gekochte soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

  • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
  • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
  • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
  • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
  • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
  • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
  • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in diverse kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Roden?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je om en nabij de €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €835). Overige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €115 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Roden?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Roden. Hierbij komt een capabele vakman die ieder raam opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de producten op de juiste manier installeren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9300, 9301, 9302

Plaats een reactie