Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordenveld vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Noordenveld? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om de zon en warmte te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende producten. Via deze website geven we een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bekijk je de huidige tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Noordenveld (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-noordenveld

Zonnescherm laten plaatsen in Noordenveld

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordenveld via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat alles op de juiste manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Noordenveld en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Noordenveld

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Noordenveld is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele producten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot €2675. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende producten.

Informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Tip: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €825 – €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen komen uit tussen de €325 en €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Noordenveld is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 tot zo’n €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven bedragen tussen de €300 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Noordenveld.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het gebouw. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten schommelen tussen de €710 tot zo’n €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Noordenveld: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten komen uit tussen de €380 en €850. Bijgaand delen we veel info over de meest interessante producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in diverse prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €52,50 tot €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordenveld: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxe en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een prijs van €115 tot €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht tarieven van €60 tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Noordenveld: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen als onder andere PVC, bamboe, kunststof, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijs van €82,5 tot wel €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, stof, hout, bamboe, kunststof. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Noordenveld voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij gemiddeld €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Noordenveld geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal opties: het soort model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In de volgende tabel delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Noordenveld in maart 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €155
Lamellen100 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €370
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Noordenveld. In de tabel hierna bespreken we details over de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA en Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece, Roma & Copaco, Sunway, Schlappi, Milano, Swela, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Noordenveld? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bieden wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform check je ook montagepartners en shops in Westerkwartier, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de beste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Noordenveld?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €235 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €765). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Noordenveld?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Noordenveld. In dat geval komt in deskundige professional die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Dankzij deze service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 9335Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie