Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lieveren vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Lieveren? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina delen we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens geven we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Lieveren (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-lieveren

Zonnescherm laten plaatsen in Lieveren

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lieveren middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Lieveren en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de plissés zoals gewenst. Check of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lieveren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lieveren werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel producten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2950. In het volgende gedeelte bespreken we de meest bekende types.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten schommelen tussen de €850 – €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €450 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Lieveren is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen komen uit tussen de €225 – €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Lieveren.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van woningen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties komen uit tussen de €740 – €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Lieveren: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €370 – €975. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €52,50 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lieveren: heel simpel zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een knusse en brocante uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met prijzen van €115 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met prijzen van €52,5 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Lieveren: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als aluminium, bamboe, hout, stof, PVC. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijskaartje van €75 tot zo’n €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Lieveren voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten bij om en nabij de €480 en lopen op tot €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Lieveren geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het soort systeem, de materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. In het schema hierna tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lieveren in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €160
Lamellen200 x 200 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Lieveren. In de tabel hierna vind je informatie over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Deponti, Bece, Weinor, Husol & Schlappi, Swela, Copaco, Dickson, Milano, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Lieveren? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bieden wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook leveranciers en shops in Kollumerzwaag, Roderesch en Zwagerbosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Lieveren?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €220 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een normaal rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €810). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €105 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, bediening, type materiaal, prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Lieveren?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Lieveren. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten degelijk ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9304

Plaats een reactie