Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Cruquius vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Cruquius? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Vaak biedt een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke soorten. Op dit platform vind je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze delen we de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Cruquius en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

  • Je woning voelt koeler aan van binnen.
  • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
  • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
  • Je behoudt je privacy.
  • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-cruquius

Zonnescherm laten plaatsen in Cruquius

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Cruquius middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

  1. Een soort kiezen

    Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Nauwkeurig inmeten

    Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

  3. Kies bediening

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Cruquius en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

  5. Monteren

    Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur monteert het terrasscherm of de shutters op de gewenste manier. Toets of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Cruquius

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Cruquius wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele opties zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 t/m €2700. In het volgende gedeelte behandelen we de meest handige modellen.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €875 tot zo’n €2100.

  • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
  • Je behoudt de leefruimte.
  • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen variëren tussen de €325 t/m €1325.

  • Een zonnescherm voor ieder budget.
  • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
  • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Cruquius is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 t/m €1175.

  • Het hele raam wordt afgedekt.
  • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
  • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €370 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Cruquius.

  • Houd de warmte buiten je huis.
  • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
  • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Advies over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de sfeer van het gebouw. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €740 – €1825.

  • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
  • Gemakkelijk schoon te houden.
  • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

  • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
  • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
  • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
  • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Cruquius: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €360 tot €975. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €55,00 – €155.

  • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
  • Rolgordijnen kopen in Cruquius: gemakkelijk zelf te plaatsen.
  • Te koop in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijzen van €100 tot €325.

  • Geven een sfeervolle uitstraling.
  • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
  • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een tarief van €57,5 tot +/- €155.

  • Past bij elke interieurstijl.
  • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Cruquius: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen als stof, aluminium, hout, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijskaartje van €72,5 tot €280.

  • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
  • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals stof, kunststof, bamboe, pvc, hout. Toe te passen voor grote ramen en bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

  • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
  • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Cruquius met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij om en nabij de €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

  • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
  • Eenvoudig schoon te maken.
  • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Cruquius zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

  • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
  • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
  • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 3 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het type systeem, het soort materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het overzicht hierna bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Cruquius in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €150
Lamellen200 x 180 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €370
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Cruquius. In het schema hierna bieden wij een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

  • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
  • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
  • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
  • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
  • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
  • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
  • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
  • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
  • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
  • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
  • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
  • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido, Wehkamp.
  • Check ook: Novoferm, Toppoint, Husol, Weinor, Deponti, Bece en Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway, Schlappi, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Cruquius? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook montagepartners en verkooppunten in Hoofddorp, Boesingheliede en Zwaanshoek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

  • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
  • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
  • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
  • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
  • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
  • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
  • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in diverse kleuren, vormen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Cruquius?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €625. Zonnescreens €230 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €775). Budget opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Cruquius?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Cruquius. Hierbij komt een gediplomeerde montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de professional het systeem vakkundig ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2142

Plaats een reactie