Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoofddorp vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hoofddorp? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Hoofddorp en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-hoofddorp

Zonnescherm laten plaatsen in Hoofddorp

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoofddorp via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hoofddorp en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals gewenst. Test of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hoofddorp

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hoofddorp is geschikt om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2925. In de koopgids hierna bespreken we de meest moderne systemen.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Let op: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten liggen tussen de €925 tot wel €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen tussen de €475 t/m €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Hoofddorp biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven bedragen tussen de €375 tot €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven bedragen tussen de €310 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Hoofddorp.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen schommelen tussen de €630 – €1750.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Hoofddorp: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €310 – €925. In het boxje hieronder bespreken we de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt diverse varianten zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €47,50 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoofddorp: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en rustieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €95 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijsindicaties van €62,5 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hoofddorp: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen als o.a. stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijskaartje van €80 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van aluminium, pvc, hout, kunststof, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij €55 en kunnen oplopen tot €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoofddorp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij €470 en lopen op tot €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hoofddorp zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: het soort product, het soort materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hoofddorp in juli 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€850 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1525
Screenstot 400 cm breed€275 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €175
Lamellen100 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €380
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hoofddorp. In de volgende tabel tonen wij een toelichting op de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hubo en Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Bece, Husol en Sunway, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Hoofddorp? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en bedrijven in Vogelenzang, Zwaanshoek en Bentveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, designs en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hoofddorp?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €260 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €795). Budget producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, designs en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hoofddorp?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Hoofddorp. Hierbij komt er een gediplomeerde montagepartner die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het model juist bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van goede zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2130, 2131, 2132, 2133, 2134, 2135

Plaats een reactie