Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwaanshoek vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Zwaanshoek? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Meestal creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende producten. Via deze website doorzoek je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien delen we een indicatie van de kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Zwaanshoek (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zwaanshoek

Zonnescherm laten plaatsen in Zwaanshoek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwaanshoek middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zwaanshoek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De installateur installeert het terrasscherm of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Zwaanshoek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Zwaanshoek werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel systemen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse prints en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2800. In het stukje hierna delen we veel info over de meest populaire producten.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Disclaimer: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven variëren tussen de €925 en €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven bedragen tussen de €350 tot €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Zwaanshoek is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Zwaanshoek.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten schommelen tussen de €630 t/m €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Zwaanshoek: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €300 en €950. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan verschillende varianten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €62,50 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Zwaanshoek: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een luxe en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een tarief van €90 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €52,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zwaanshoek: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, bamboe, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht onkosten van €70 tot +/- €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, stof, kunststof, pvc, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €60 en kunnen oplopen tot €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zwaanshoek in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zwaanshoek bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, plissé hor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Te monteren op: draairaam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal aspecten: het type systeem, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. Hierna vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zwaanshoek in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €165
Lamellen200 x 200 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zwaanshoek. In de onderstaande tabel tref je informatie over de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach & Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma & Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Zwaanshoek? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bekijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Bentveld, Vijfhuizen en Bennebroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zwaanshoek?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte kosten helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €200 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €830). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zwaanshoek?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Zwaanshoek. Hierbij komt er een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de producten vakkundig aanbrengen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2136

Plaats een reactie