Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Amen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Amen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende systemen. Via deze website delen we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Amen en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-amen

Zonnescherm laten plaatsen in Amen

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Amen middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Amen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Amen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Amen is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere producten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 t/m €2550. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische systemen.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Belangrijk: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven variëren tussen de €800 en €2175.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €400 tot zo’n €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Amen is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven komen uit tussen de €275 tot zo’n €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen liggen tussen de €290 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Amen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €740 – €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Amen: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €300 – €800. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest populaire types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €65,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Amen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en authentieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met tarieven van €115 tot wel €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijzen van €50 oplopend tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Amen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als stof, hout, bamboe, kunststof, aluminium. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht prijzen van €82,5 tot zo’n €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van stof, hout, kunststof, pvc, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Amen op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Amen geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van velerlei zaken: het type product, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Amen in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1350
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €150
Lamellen200 x 200 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Amen. In het volgende blokje tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Deponti, Bece, Husol en Lumenguard, Sunway, Schlappi, Milano, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Amen? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform check je ook installateurs en verkooppunten in Schoonloo, Papenvoort en Grolloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Amen?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De huidige tarieven vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €290 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €805). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Amen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Amen. Hierbij komt een deskundige vakman die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de producten juist monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9446

Plaats een reactie