Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aa en Hunze vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Aa en Hunze? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed tegen hevige zon. Ook verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website check je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast vind je de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Aa en Hunze en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-aa-en-hunze

Zonnescherm laten plaatsen in Aa en Hunze

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Aa en Hunze door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het scherm goed geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en handigste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Aa en Hunze en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De vakman hangt het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Check of het netjes is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Aa en Hunze

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Aa en Hunze is het meest geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2700. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest verkochte modellen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen liggen tussen de €925 tot €2200.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen variëren tussen de €450 en €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Aa en Hunze is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €275 en €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten liggen zo tussen de €300 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Aa en Hunze.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten komen uit tussen de €630 tot wel €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Aa en Hunze: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen zo tussen de €350 en €850. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €57,50 en €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aa en Hunze: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met prijsindicaties van €110 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijzen van €65 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Aa en Hunze: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen zoals hout, stof, PVC, bamboe, aluminium. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een kostenplaatje van €80 tot €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, hout, stof, aluminium, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Aa en Hunze inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Aa en Hunze zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het soort systeem, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Aa en Hunze in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €160
Lamellen200 x 180 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €230
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Aa en Hunze. In het schema hierna verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Husol, Toppoint, Bece, Roma en Milano, Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Aa en Hunze? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bieden wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en shops in Tynaarlo, Assen en Westerkwartier.

ABCDE

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, dessins en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Aa en Hunze?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €235 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, soort bediening, de materiaalsoort, designs en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Aa en Hunze?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Aa en Hunze. Hierbij komt er een deskundige monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9463Bekijk plaatsen in de gemeente:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, dessins en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Aa en Hunze?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €235 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, soort bediening, de materiaalsoort, designs en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Aa en Hunze?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Aa en Hunze. Hierbij komt er een deskundige monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9463Bekijk plaatsen in de gemeente:

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, dessins en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Aa en Hunze?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €235 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, soort bediening, de materiaalsoort, designs en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Aa en Hunze?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Aa en Hunze. Hierbij komt er een deskundige monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9463Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie

Installatiebedrijf