Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eleveld vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eleveld? Zonwering is er voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Professionele buitenzonwering als een screen is ideaal om zonnestralen te weren. Tevens behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Eleveld (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-eleveld

Zonnescherm laten plaatsen in Eleveld

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Eleveld via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Eleveld en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Toets of alles juist is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Eleveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Eleveld is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €225 – €2575. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire types.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Let op: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties bedragen tussen de €875 tot €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven komen uit tussen de €375 tot zo’n €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Eleveld is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €400 en €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen komen uit tussen de €270 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Eleveld.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen tussen de €670 tot €1775.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Eleveld: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €380 – €800. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €50,00 – €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eleveld: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een tarief van €110 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijskaartje van €55 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Eleveld: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen zoals onder andere aluminium, hout, stof, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een tarief van €67,5 tot €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van hout, kunststof, stof, aluminium, pvc. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Eleveld voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten vanaf €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eleveld bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij circa €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal opties: het type systeem, het materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Eleveld in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €175
Lamellen200 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Eleveld. In het schema hieronder tonen wij informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Karwei, Gamma en Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Check ook: Bece, Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint, Deponti & Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Eleveld? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tonen wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Eldersloo, Deurze en Ekehaar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, vormen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Eleveld?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €240 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €760). Budget keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €130 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Eleveld?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Eleveld. Er komt dan een capabele professional die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de installateur het product vakkundig aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van goede zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9456

Plaats een reactie