Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drogeham vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Drogeham? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is ideaal om zonnestralen te weren. Soms realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende producten. Op dit portaal geven we een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Drogeham en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-drogeham

Zonnescherm laten plaatsen in Drogeham

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Drogeham via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en leukste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Drogeham en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Drogeham

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Drogeham is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot wel €2525. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest handige types.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €800 en €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten komen uit tussen de €425 en €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Drogeham is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Offerte voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven liggen tussen de €360 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Drogeham.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties komen uit tussen de €710 tot €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Drogeham: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen schommelen tussen de €370 en €950. In deze koopgids lees je informatie over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in honderden soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €55,00 – €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drogeham: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en huiselijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een prijskaartje van €105 oplopend tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €47,5 tot zo’n €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Drogeham: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel soorten en materialen zoals o.a. aluminium, stof, kunststof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijskaartje van €72,5 oplopend tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, aluminium, bamboe, stof, hout. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Drogeham direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij om en nabij de €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Drogeham geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, inzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij zo’n €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal keuzes: het type model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het schema hierna bespreken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Drogeham in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €140
Lamellen200 x 180 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Drogeham. In de tabel hierna vergelijk je een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo & Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Husol, Deponti, Toppoint, Roma, Bece, Novoferm & Lumenguard, Schlappi, Milano, Sunway, Copaco, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Drogeham? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna vergelijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook fabrikanten en bedrijven in Twijzel, Kollum en Twijzelerheide.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Drogeham?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €260 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een basis rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €770). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Drogeham?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Drogeham. In dat geval komt in deskundige monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het zonnescherm juist installeren. Op die manier heb je gegarandeerd goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9289

Plaats een reactie