Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Harkema vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Harkema? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website vind je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Harkema en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-harkema

Zonnescherm laten plaatsen in Harkema

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Harkema door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de gemeente. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Harkema en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De monteur monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Harkema

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Harkema is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot €2550. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne toepassingen.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij het raam. Disclaimer: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten variëren tussen de €925 t/m €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €325 t/m €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Harkema biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen variëren tussen de €200 tot zo’n €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €260 – €1250 voor rolluiken bestellen in Harkema.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten bedragen tussen de €680 tot wel €1825.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Harkema: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €320 – €800. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, makkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €55,00 en €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Harkema: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijskaartje van €105 oplopend tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een kostenplaatje van €52,5 tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Harkema: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten oneindig veel kleuren en materialen zoals bijv. PVC, bamboe, aluminium, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan kosten van €67,5 tot +/- €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. hout, kunststof, stof, pvc, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Harkema voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Harkema bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van een aantal onderdelen: het type model, het materiaal, de afmeting en het soort bediening. In de volgende tabel delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Harkema in juli 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2100
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €175
Lamellen180 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Harkema. In de volgende tabel delen we een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Praxis en Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Deponti, Roma en Lumenguard, Dickson, Schlappi, Milano, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Harkema? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder delen we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook montagepartners en shops in Suwâld, Surhuizum en Feanwâlden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Harkema?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €205 op basis van één kozijn. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een basis rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €795). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleur en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Harkema?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Harkema. Hierbij komt een ervaren expert die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten volgens de documentatie bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band is acceptabel, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9280, 9281

Plaats een reactie