Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Suwâld vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Suwâld? Zonwering is er voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Tevens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal geven we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Suwâld en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-suwald

Zonnescherm laten plaatsen in Suwâld

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Suwâld middels een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Suwâld en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Suwâld

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Suwâld is geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot zo’n €2575. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte producten.

Ontdek het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen bedragen tussen de €875 tot €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen bedragen tussen de €475 – €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Suwâld komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven schommelen tussen de €400 t/m €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €340 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Suwâld.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van de woning. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €630 tot wel €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Suwâld: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €330 tot €875. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, dakraam, waterafstotende, elektrische en het duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €62,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Suwâld: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en authentieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht tarieven van €105 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan tarieven van €52,5 tot +/- €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Suwâld: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, PVC, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €85 tot wel €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Suwâld direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij zo’n €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Suwâld zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van diverse zaken: het soort model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Suwâld in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2100
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €170
Lamellen250 x 150 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Suwâld. In de onderstaande tabel vind je uitleg over de meest bekende merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Bece, Weinor & Schlappi, Dickson, Sunway, Milano, Swela, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Suwâld? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna bieden wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook monteurs en winkels in Sumar, Feanwâlden en Garyp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Suwâld?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Zonnescreens €265 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €845). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, kleuren en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Suwâld?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Suwâld. Dan komt er een gespecialiseerde installateur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product vakkundig monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met stang of band werkt prima, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9265

Plaats een reactie