Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rhoon vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Rhoon? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site bieden we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bekijk je een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Rhoon en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-rhoon

Zonnescherm laten plaatsen in Rhoon

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rhoon door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat alles volgens de documentatie vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Rhoon en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De vakman plaatst het knikarmscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Test of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Rhoon

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Rhoon is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2625. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen types.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €400 tot €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Rhoon is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Advies over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €310 en €1425 voor rolluiken bestellen in Rhoon.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten schommelen tussen de €690 en €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rhoon: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen variëren tussen de €300 en €800. In het boxje hieronder behandelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €62,50 tot €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rhoon: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €110 tot zo’n €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €47,5 tot +/- €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Rhoon: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen als o.a. PVC, stof, bamboe, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan tarieven van €67,5 oplopend tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, pvc, hout, bamboe, stof. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten vanaf €55 en lopen op tot €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Rhoon op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rhoon zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, rolhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €775.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: het type systeem, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bediening. In de tabel hierna vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rhoon in april 2024.

Zonwering systeemFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €175
Lamellen200 x 180 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Rhoon. In het overzicht hierna verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Weinor, Roma en Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela, Milano, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Albrandswaard

Goedkope zonwering kopen in Rhoon? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en verkooppunten in Heerjansdam, Rotterdam-Albrandswaard en Hoek van Holland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Rhoon?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €270 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €810). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het soort materiaal, motiefjes en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Rhoon?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Rhoon. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de monteur het product op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3160, 3161, 3162

Plaats een reactie