Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidschermer vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zuidschermer? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een markies is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan diverse toepassingen. Op dit portaal bieden we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Ook check je een indicatie van de kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Zuidschermer en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-zuidschermer

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidschermer

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidschermer door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel degelijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe experts in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zuidschermer en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals afgesproken. Loop na of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Zuidschermer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zuidschermer is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2925. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €825 t/m €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen tussen de €400 en €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Zuidschermer is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 tot €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen schommelen tussen de €340 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Zuidschermer.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van de woning. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €740 t/m €1850.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zuidschermer: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot €800. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in talloze kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €62,50 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidschermer: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie onkosten van €115 oplopend tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een prijskaartje van €65 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Zuidschermer: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een kostenplaatje van €75 tot +/- €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van kunststof, pvc, stof, bamboe, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij om en nabij de €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidschermer voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij zo’n €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zuidschermer geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, inzethor, hordeur, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €65 en lopen op tot €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 5 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het model, het gewenste materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In het overzicht hierna tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zuidschermer in maart 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€370 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1425
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €160
Lamellen180 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Zuidschermer. Hierna bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Check ook: Novoferm, Roma, Deponti, Weinor, Husol, Bece en Copaco, Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Zuidschermer? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en verkooppunten in Stompetoren, Driehuizen en Oterleek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zuidschermer?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €255 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een standaard rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €750). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het product, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zuidschermer?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Zuidschermer. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het zonnescherm degelijk installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1844, 1846, 1847

Plaats een reactie