Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alphen-Chaam vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Alphen-Chaam? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €57,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan bijzonder veel diverse oplossing. Op dit portaal delen we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens verstrekken we de huidige tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Alphen-Chaam en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-alphen-chaam

Zonnescherm laten plaatsen in Alphen-Chaam

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Alphen-Chaam middels een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel juist bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Alphen-Chaam en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De installateur hangt het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Toets of het volgens de handleiding is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Alphen-Chaam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Alphen-Chaam is geschikt om warmte in huis te voorkomen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige modellen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2850. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest handige producten.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €825 t/m €2225.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven komen uit tussen de €450 tot €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Alphen-Chaam is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties variëren tussen de €325 tot €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €290 en €1425 voor rolluiken bestellen in Alphen-Chaam.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van huizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten komen uit tussen de €600 t/m €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Alphen-Chaam: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €350 en €875. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €55,00 en €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alphen-Chaam: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €95 tot zo’n €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht onkosten van €50 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Alphen-Chaam: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen zoals o.a. stof, kunststof, bamboe, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een tarief van €82,5 tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, stof, bamboe, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Alphen-Chaam professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Alphen-Chaam zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten vanaf €70 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, valraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 hangen af van diverse aspecten: het type systeem, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. Hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Alphen-Chaam in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €140
Lamellen250 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Alphen-Chaam. Hierna verstrekken we uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Deponti, Bece, Husol, Roma en Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Alphen-Chaam

Goedkope zonwering kopen in Alphen-Chaam? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook installatiepartners en verkooppunten in Waalwijk, Baarle-Nassau en Dongen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, prints en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Alphen-Chaam?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De geschatte kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €235 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €785). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Alphen-Chaam?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Alphen-Chaam. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het zonnescherm juist monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4860, 4861Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie