Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Strijbeek vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Strijbeek? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel diverse oplossing. Op dit platform delen we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Strijbeek en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-strijbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Strijbeek

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Strijbeek door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Strijbeek en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Strijbeek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Strijbeek werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2950. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest handige producten.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €925 tot €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €350 t/m €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Strijbeek is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen liggen tussen de €250 tot wel €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven komen uit tussen de €310 en €1450 voor rolluiken bestellen in Strijbeek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Praktische markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op het karakter van van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten bedragen tussen de €720 t/m €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Strijbeek: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen komen uit tussen de €330 en €825. Bijgaand bespreken we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 tot €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Strijbeek: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met kosten van €110 tot wel €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot +/- €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Strijbeek: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen als aluminium, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan tarieven van €65 tot zo’n €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals pvc, aluminium, stof, hout, bamboe. Perfect voor hoge / grote ramen en matchen goed met een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Strijbeek op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij gemiddeld €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Strijbeek bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, vast raam, valraam, draairaam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse keuzes: het type systeem, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. Hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Strijbeek in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €175
Lamellen200 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Strijbeek. In het volgende blokje tref je details over de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, IKEA en Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Deponti, Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Roma en Swela, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Milano, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Alphen-Chaam

Goedkope zonwering kopen in Strijbeek? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en winkels in Bavel, Ulvenhout en Dorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Strijbeek?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde investeringen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €225 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je om en nabij de €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een basis rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €775). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Strijbeek?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Strijbeek. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur de producten op de goede manier monteren. Op die manier geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4856

Plaats een reactie