Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drongelen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Drongelen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Eveneens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke modellen. Op dit platform verstrekken we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast bekijk je de huidige tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Drongelen en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-drongelen

Zonnescherm laten plaatsen in Drongelen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Drongelen middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de goede manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig experts in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Drongelen en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De monteur plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Drongelen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Drongelen is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en groottes. De kosten variëren tussen de €475 tot zo’n €2550. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest moderne oplossingen.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven komen uit tussen de €800 tot wel €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Drongelen is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 t/m €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven komen uit tussen de €280 – €1325 voor rolluiken bestellen in Drongelen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten liggen tussen de €630 – €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Drongelen: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten schommelen tussen de €390 tot €975. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in veel prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €62,50 – €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drongelen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en authentieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €105 tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijzen van €60 oplopend tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Drongelen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen modellen en materialen als o.a. aluminium, PVC, hout, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een prijs van €72,5 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals bamboe, hout, aluminium, kunststof, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en matchen goed met een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Drongelen met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Drongelen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij circa €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van verschillende zaken: het soort product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het overzicht hierna vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Drongelen in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2175
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €170
Lamellen200 x 200 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Drongelen. In het volgende blokje bieden wij informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis & Wehkamp, Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Husol, Toppoint, Weinor, Deponti, Novoferm, Bece & Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Altena

Goedkope zonwering kopen in Drongelen? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met montagepartners en shops in Veen, Meeuwen en Genderen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, vormen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Drongelen?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Screens €245 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €810). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €120 per raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Drongelen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Drongelen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model fatsoenlijk vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4267

Plaats een reactie