Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Veen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Vaak geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel diverse soorten. Via deze website doorzoek je een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop geven we de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Veen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-veen

Zonnescherm laten plaatsen in Veen

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Veen middels een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het geheel fatsoenlijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de gemeente. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Veen en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur monteert het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Test of alles juist is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Veen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Veen werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze dessins en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot €2625. In onderstaande alinea beoordelen we de meest handige oplossingen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten schommelen tussen de €850 t/m €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €325 – €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Veen is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €200 tot wel €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven variëren tussen de €340 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Veen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Koopgids markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven schommelen tussen de €700 tot €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Veen: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €360 tot €875. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan onkosten van €105 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijzen van €57,5 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Veen: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen als onder andere bamboe, aluminium, kunststof, PVC, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met onkosten van €85 tot zo’n €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, hout, bamboe, stof, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij circa €55 en kunnen oplopen tot €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Veen op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €410 en kunnen oplopen tot €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Veen bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei opties: het type model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het volgende blokje vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Veen in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€875 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1600
Screenstot 400 cm breed€250 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €175
Lamellen100 x 50 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €310
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Veen. In de tabel hierna bieden wij informatie over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hubo, Karwei & Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece & Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Veen? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Sleeuwijk, Genderen en Nieuwendijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Veen?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €245 per raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €845). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, motiefjes en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Veen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Veen. Hierbij komt een ervaren installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de professional het model juist vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4264

Plaats een reactie