Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijswijk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Rijswijk? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke modellen. Op dit platform verstrekken we een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Rijswijk (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-rijswijk

Zonnescherm laten plaatsen in Rijswijk

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijswijk via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Rijswijk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De vakman installeert het zonneschermen of gordijnen op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Rijswijk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Rijswijk werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2700. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Meer informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven onder het raam. Belangrijk: dit model kan vies worden door regen. De totale investeringen liggen tussen de €925 – €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven bedragen tussen de €325 tot zo’n €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Rijswijk is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De prijzen liggen zo tussen de €325 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven variëren tussen de €270 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Rijswijk.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten liggen zo tussen de €630 tot wel €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Rijswijk: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €370 – €825. Bijgaand behandelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, waterafstotende, transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €50,00 en €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijswijk: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €90 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie tarieven van €57,5 tot +/- €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Rijswijk: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals onder andere PVC, stof, aluminium, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een tarief van €82,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rijswijk inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Rijswijk zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: het type model, type materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijswijk in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €155
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €350
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Rijswijk. In de tabel hierna delen we een overzicht met de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hubo & FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor, Bece & Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Rijswijk? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna vergelijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook installatiepartners en winkels in Hank, Woudrichem en Andel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de beste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Rijswijk?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €220 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een standaard rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €830). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Rijswijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Rijswijk. Dan komt er een ervaren vakman die de raampartij opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het systeem fatsoenlijk installeren. Dankzij de montageservice profiteer je van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger is op zich ok, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4284

Plaats een reactie