Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Woudrichem vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Woudrichem? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €50,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit tientallen afzonderlijke modellen. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens delen we een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Woudrichem en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-woudrichem

Zonnescherm laten plaatsen in Woudrichem

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Woudrichem middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Woudrichem en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur installeert de screens of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Woudrichem

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Woudrichem wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 en €2950. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven liggen tussen de €800 tot zo’n €2150.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten bedragen tussen de €425 t/m €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Woudrichem is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen schommelen tussen de €225 tot zo’n €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het comfort van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen komen uit tussen de €320 en €1375 voor rolluiken bestellen in Woudrichem.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen liggen tussen de €720 – €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Woudrichem: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €390 tot €875. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €57,50 – €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Woudrichem: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een knusse en unieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €95 tot +/- €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een tarief van €50 oplopend tot €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Woudrichem: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel soorten en materialen als o.a. bamboe, hout, kunststof, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met kosten van €80 tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals stof, hout, aluminium, pvc, bamboe. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €85 en lopen op tot €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Woudrichem vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij circa €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Woudrichem zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij gemiddeld €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse onderdelen: het soort model, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Woudrichem in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€875 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €170
Lamellen200 x 200 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Woudrichem. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Check ook: Deponti, Roma, Toppoint, Bece, Husol, Weinor & Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Altena

Goedkope zonwering kopen in Woudrichem? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder bieden wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en winkels in Andel, Almkerk en Giessen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest populaire zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in veel kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Woudrichem?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €255 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een normaal rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €800). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Woudrichem?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Woudrichem. In dat geval komt in lokale expert die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de expert het model fatsoenlijk vastzetten. Zo profiteer je van efficiënte zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4285

Plaats een reactie