Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sleeuwijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Sleeuwijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €60,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan immens veel diverse systemen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook vind je de huidige tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Sleeuwijk en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-sleeuwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Sleeuwijk

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sleeuwijk via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sleeuwijk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De specialist plaatst de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Check of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Sleeuwijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Sleeuwijk is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige toepassingen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €250 – €2750. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen toepassingen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties liggen zo tussen de €850 tot wel €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten schommelen tussen de €450 – €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Sleeuwijk biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten variëren tussen de €225 tot wel €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen variëren tussen de €330 en €1275 voor rolluiken bestellen in Sleeuwijk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties bedragen tussen de €720 – €1975.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Sleeuwijk: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen schommelen tussen de €390 tot €850. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, elektrische, dakraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €45,00 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sleeuwijk: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een knusse en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €90 tot zo’n €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met een tarief van €57,5 tot zo’n €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Sleeuwijk: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. PVC, hout, bamboe, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met kosten van €77,5 tot +/- €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, hout, kunststof, stof, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Sleeuwijk professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sleeuwijk zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €80 en lopen op tot €550.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het soort model, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sleeuwijk in juli 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €140
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €370
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sleeuwijk. In het overzicht hierna bieden wij een overzicht met de meest bekende merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, IKEA, Karwei & Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Bece, Novoferm, Roma, Weinor, Toppoint, Deponti en Sunway, Copaco, Swela, Dickson, Milano, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Sleeuwijk? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en verkooppunten in Leerbroek, Nieuwendijk en Kedichem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, soorten materialen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Sleeuwijk?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een basis rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €750). Alternatieve soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Sleeuwijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Sleeuwijk. Er komt dan een lokale expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het zonnescherm fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze service geniet je altijd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4254

Plaats een reactie