Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kedichem vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Kedichem? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Eveneens realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan diverse oplossing. Via deze website delen we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens check je gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Kedichem en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-kedichem

Zonnescherm laten plaatsen in Kedichem

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kedichem via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Kedichem en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Test of het volgens de handleiding is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Kedichem

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Kedichem is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €2800. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest bekende producten.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Belangrijk: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €925 t/m €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €400 tot €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Kedichem is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen variëren tussen de €250 – €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven bedragen tussen de €370 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Kedichem.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven bedragen tussen de €740 tot €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in huis met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Kedichem: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven bedragen tussen de €390 tot €825. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel op te hangen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €52,50 en €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Kedichem: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €115 tot wel €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijs van €60 tot wel €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kedichem: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen als onder andere aluminium, PVC, bamboe, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met tarieven van €70 tot zo’n €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van kunststof, pvc, hout, aluminium, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Kedichem op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten vanaf €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Kedichem geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende keuzes: het type systeem, de materiaalkeuze, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kedichem in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2125
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1275
Screenstot 4 meter breed€255 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €175
Lamellen200 x 180 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kedichem. Hierna bespreken we een overzicht met de meest gekozen merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA, Gamma & Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Roma, Bece, Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint en Lumenguard, Sunway, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Kedichem? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bekijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook installatiepartners en winkels in Arkel, Werkendam en Nieuwland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest gekochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, designs en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Kedichem?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €225 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €805). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €100 per raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Kedichem?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Kedichem. Hierbij komt er een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur de zonwering op de goede manier installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4247

Plaats een reactie