Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Castelre vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Castelre? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief tegen hevige zon. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit tientallen afzonderlijke producten. Op dit platform geven we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bieden we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Castelre (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-castelre

Zonnescherm laten plaatsen in Castelre

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Castelre middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles goed opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Castelre en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De specialist hangt het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Check of het netjes is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Castelre

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Castelre werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2600. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de beste toepassingen.

Kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan vies worden door regen. De prijsindicaties liggen tussen de €825 en €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Castelre biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €325 en €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten bedragen tussen de €280 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Castelre.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen schommelen tussen de €730 tot €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Castelre: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen tussen de €320 – €850. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €62,50 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Castelre: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot wel €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie prijzen van €62,5 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Castelre: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen zoals bijv. hout, stof, aluminium, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan kosten van €85 tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, hout, stof, bamboe, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Castelre voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Castelre zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het type systeem, het gewenste materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Castelre in juli 2024.

Zonwering typeGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1250
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €175
Lamellen180 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Castelre. In het schema hieronder bekijk je informatie over de populairste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei en Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Roma, Weinor, Husol, Bece, Deponti, Toppoint en Lumenguard, Sunway, Dickson, Copaco, Swela, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Baarle-Nassau

Goedkope zonwering kopen in Castelre? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bekijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Hulsel, Rijen en s Gravenmoer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in verschillende kleuren, stoffen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Castelre?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Zonnescreens €225 per raam. Kies je voor een terrasscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een instap-rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €845). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per kozijn). De totale prijzen hangen af van: het product, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Castelre?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Castelre. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het systeem juist installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met stang of band is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5114

Plaats een reactie