Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Rijen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Soms win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke systemen. Via onze site geven we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast vind je de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Rijen en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-rijen

Zonnescherm laten plaatsen in Rijen

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijen middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Rijen en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De specialist hangt het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Loop na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Rijen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rijen werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende prints en maten. De kosten variëren tussen de €350 tot zo’n €2625. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Tip: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen komen uit tussen de €875 tot €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen tussen de €425 – €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Rijen is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €200 tot €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen schommelen tussen de €360 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Rijen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €600 en €1750.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Rijen: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €310 tot €825. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €45,00 – €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een warme en landelijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met onkosten van €90 tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met prijzen van €57,5 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Rijen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als bijv. kunststof, PVC, aluminium, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht tarieven van €80 tot wel €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals kunststof, bamboe, aluminium, hout, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij €55 en lopen op tot €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Rijen op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij om en nabij de €480 en lopen op tot €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rijen zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei opties: het type systeem, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijen in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €160
Lamellen180 x 180 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €380
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rijen. In de tabel hierna bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Hornbach, Gamma en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Deponti, Husol, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm en Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Gilze en Rijen

Goedkope zonwering kopen in Rijen? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje vind je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vind je ook installateurs en verkooppunten in s Gravenmoer, Molenschot en Ulicoten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We delen nu de meest populaire zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, vormen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Rijen?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele prijsindicaties vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €575. Screens €265 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €780). Overige soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per raam / kozijn). De totale prijzen hangen af van: het type / model, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Rijen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Rijen. Er komt dan een deskundige installateur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de producten degelijk installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5120, 5121, 5122

Plaats een reactie