Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Achterveld vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Achterveld? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse systemen. Op dit platform check je een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens bekijk je de huidige tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Achterveld en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-achterveld

Zonnescherm laten plaatsen in Achterveld

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Achterveld door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel degelijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe experts in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Achterveld en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De specialist installeert het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Loop na of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Achterveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Achterveld wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende materialen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 t/m €2850. In onderstaande alinea beoordelen we de meest moderne producten.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Belangrijk: het doek kan vies worden door regen. De prijsindicaties schommelen tussen de €925 en €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen bedragen tussen de €375 tot zo’n €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Achterveld is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waar kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten variëren tussen de €310 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Achterveld.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van de woning. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €660 – €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Achterveld: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €390 – €875. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €47,50 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Achterveld: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op onkosten van €95 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met tarieven van €50 tot zo’n €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Achterveld: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen als hout, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan onkosten van €85 tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Achterveld op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij €430 en lopen op tot €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Achterveld zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere factoren: het soort systeem, de materiaaltypes, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Achterveld in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1375
Screenstot 4 meter breed€240 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1300
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €170
Lamellen180 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Achterveld. In de tabel hieronder delen we een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo en Kwantum, Formido, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Roma, Husol, Novoferm, Deponti, Bece, Toppoint & Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Barneveld

Goedkope zonwering kopen in Achterveld? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna vind je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook monteurs en winkels in Voorthuizen, De Glind en Terschuur.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de beste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Achterveld?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €215 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Achterveld?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Achterveld. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de vakman de producten op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3790, 3792

Plaats een reactie