Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Glind vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in De Glind? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om je woning koel te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan bijzonder veel diverse modellen. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in De Glind en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-de-glind

Zonnescherm laten plaatsen in De Glind

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Glind door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel experts in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit De Glind en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De installateur monteert het terrasscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in De Glind

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Glind is zeer handig om de zon en warmte te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel modellen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 – €2700. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene systemen.

Kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen schommelen tussen de €800 – €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €475 tot €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in De Glind is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €275 tot €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten schommelen tussen de €350 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in De Glind.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van de woning. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten bedragen tussen de €630 – €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie De Glind: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven bedragen tussen de €330 tot €925. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, elektrische, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €65,00 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Glind: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op onkosten van €95 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een prijs van €62,5 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën De Glind: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen zoals bijv. hout, stof, PVC, aluminium, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijskaartje van €67,5 oplopend tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van hout, pvc, bamboe, kunststof, aluminium. Handig voor imposante / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in De Glind op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij circa €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in De Glind zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei factoren: het type product, het soort materiaal, de afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Glind in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €170
Lamellen250 x 250 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €330
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in De Glind. In de tabel hierna bekijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Praxis, Gamma & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Novoferm, Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Weinor en Dickson, Milano, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Barneveld

Goedkope zonwering kopen in De Glind? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tonen wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met leveranciers en shops in Terschuur, Hoogland en Zwartebroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, designs en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in De Glind?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €205 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €845). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per raam / kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Glind?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in De Glind. Er komt dan een gespecialiseerde expert die de raampartij inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de vakman de zonwering op de juiste wijze monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3794

Plaats een reactie