Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Amstenrade vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Amstenrade? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt het beste om zonnestralen te weren. Daarbij behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse oplossing. Via deze website bieden we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Amstenrade en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-amstenrade

Zonnescherm laten plaatsen in Amstenrade

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Amstenrade via een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe experts in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Amstenrade en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De vakman monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Amstenrade

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Amstenrade is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €450 t/m €2575. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Let op: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen bedragen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen komen uit tussen de €450 en €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Amstenrade is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De totale investeringen bedragen tussen de €225 tot €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten liggen zo tussen de €340 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Amstenrade.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van de woning. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten komen uit tussen de €660 – €1775.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Amstenrade: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen tussen de €340 en €950. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €62,50 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Amstenrade: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en landelijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan kosten van €50 oplopend tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Amstenrade: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen als hout, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijs van €70 tot €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, hout, aluminium, pvc, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Amstenrade voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Amstenrade zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij gemiddeld €72,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten: het type systeem, de materiaalkeuze, de afmeting en de bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Amstenrade in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2175
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €170
Lamellen250 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Amstenrade. Hierna tref je een overzicht met de populairste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Praxis, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Weinor, Husol, Novoferm, Deponti, Bece en Sunway, Copaco, Swela, Schlappi, Dickson, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Amstenrade? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en shops in Wijnandsrade, Oirsbeek en Schinnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest handige zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, modellen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Amstenrade?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €780). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 per raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: het model, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaalsoort, motiefjes en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Amstenrade?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Amstenrade. Hierbij komt een capabele monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6436

Plaats een reactie