Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schinnen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Schinnen? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Vaak biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Schinnen en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-schinnen

Zonnescherm laten plaatsen in Schinnen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schinnen middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Schinnen en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De vakman plaatst het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Toets of het netjes is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Schinnen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Schinnen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende systemen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 en €2725. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest praktische keuzes.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Advies: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven variëren tussen de €800 tot €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen bedragen tussen de €350 en €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Schinnen biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen tussen de €225 tot zo’n €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten komen uit tussen de €370 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Schinnen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten komen uit tussen de €660 tot zo’n €1600.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Schinnen: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 en €900. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse varianten zoals elektrische, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €62,50 tot €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schinnen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Aanbod in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een speelse en landelijke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht onkosten van €90 tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met tarieven van €55 tot +/- €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Schinnen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met tarieven van €80 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Toe te passen voor grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Schinnen met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij circa €490 en lopen op tot €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schinnen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €67,5 en lopen op tot €675.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het type product, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het schema hieronder vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schinnen in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2275
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1625
Screenstot 4 meter breed€290 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €145
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schinnen. In het volgende blokje bieden wij details over de grootste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis & Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Deponti, Novoferm, Roma, Bece, Weinor, Toppoint en Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Schinnen? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en verkopers in Baneheide, Hoensbroek en Nuth.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Schinnen?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €215 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een normaal rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €845). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raampartij). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Schinnen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Schinnen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert de zonwering degelijk monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6365

Plaats een reactie