Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nuth vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Nuth? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Tevens win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde tarieven en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Nuth en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-nuth

Zonnescherm laten plaatsen in Nuth

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nuth middels een goede zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem degelijk bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Nuth en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De vakman installeert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Check of het product goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Nuth

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nuth is het meest geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende artikelen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot wel €2600. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest handige oplossingen.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten bedragen tussen de €925 tot zo’n €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €300 tot €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Nuth is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €200 en €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven schommelen tussen de €280 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Nuth.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €670 en €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nuth: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen schommelen tussen de €330 – €825. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in veel kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €62,50 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nuth: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en huiselijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €90 oplopend tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Nuth: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, PVC, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijs van €65 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, aluminium, bamboe, hout, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €85 en lopen op tot €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nuth op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nuth bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het type product, de materiaalkeuze, het formaat en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nuth in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2350
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nuth. In het overzicht hierna vind je details over de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Gamma, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor, Bece, Deponti & Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Nuth? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna vind je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website kom je ook in contact met installateurs en bedrijven in Klimmen, Wijnandsrade en Bocholtz.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nuth?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €205 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €845). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaaltypes, designs en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nuth?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Nuth. In die situaties komt een deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten op de juiste manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6360, 6361, 6363

Plaats een reactie