Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bocholtz vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Bocholtz? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse modellen. Via onze site bieden we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens vind je een indicatie van de kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Bocholtz en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-bocholtz

Zonnescherm laten plaatsen in Bocholtz

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bocholtz middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem degelijk gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bocholtz en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Bocholtz

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bocholtz wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2875. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Tip: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €850 – €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €450 t/m €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Bocholtz is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €325 tot zo’n €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten variëren tussen de €330 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Bocholtz.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het huis. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen variëren tussen de €730 t/m €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Bocholtz: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen tussen de €300 tot €925. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €50,00 en €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bocholtz: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €90 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan onkosten van €52,5 tot zo’n €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bocholtz: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals bijv. kunststof, hout, bamboe, stof, aluminium. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijs van €80 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, pvc, bamboe, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij zo’n €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Bocholtz op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Bocholtz geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 zijn altijd onderhevig aan diverse keuzes: de productcategorie, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In het volgende blokje tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bocholtz in september 2022.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €170
Lamellen180 x 180 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bocholtz. In de tabel hieronder bespreken we een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach, IKEA & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Novoferm, Bece, Toppoint, Roma, Weinor, Husol en Milano, Copaco, Schlappi, Sunway, Dickson, Swela.

Zonwering experts in regio van Simpelveld

Goedkope zonwering kopen in Bocholtz? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en bedrijven in Hulsberg, Baneheide en Walem.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bebemo BVRijksweg 236325 AABerg en Terblijt
All-round Vakman Mess NotermansReukenderweg 206361 AXNuth
Casa Woonstijl LaDorpstraat 43/A6361 EKNuth
Sanden Interieur van deJan Deckerstraat 76301 GXValkenburg
MAXX WorldwideSibbergrubbe 286301 AAValkenburg
Samenvatting van zonwering leveranciers in Simpelveld (september 2022).

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, prints en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Bocholtz?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €265 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een basis rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, designs en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bocholtz?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Bocholtz. In dat geval komt in capabele montagepartner die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de installateur het product vakkundig monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band is acceptabel, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6350, 6351

Plaats een reactie