Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Klimmen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Klimmen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is geschikt tegen hevige zon. In veel gevallen win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal vind je een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Klimmen en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-klimmen

Zonnescherm laten plaatsen in Klimmen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Klimmen middels een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Klimmen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Klimmen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Klimmen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige producten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 en €2600. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest populaire systemen.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €800 tot zo’n €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 t/m €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Klimmen is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale prijzen variëren tussen de €350 tot zo’n €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten komen uit tussen de €320 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Klimmen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de sfeer van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen liggen zo tussen de €700 en €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Klimmen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €320 en €925. In het bijgaande stukje bespreken we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €65,00 en €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Klimmen: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €95 tot zo’n €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan kosten van €47,5 tot +/- €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Klimmen: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals bijv. aluminium, hout, kunststof, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan tarieven van €72,5 tot +/- €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, pvc, bamboe, aluminium, stof. Praktisch voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Klimmen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, valramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij gemiddeld €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Klimmen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Te monteren op: schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen: het artikel, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het schema hieronder bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Klimmen in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2050
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €170
Lamellen250 x 150 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Klimmen. In het schema hierna tref je informatie over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Toppoint, Deponti, Novoferm, Husol, Bece & Schlappi, Dickson, Copaco, Milano, Sunway, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Voerendaal

Goedkope zonwering kopen in Klimmen? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook leveranciers en showrooms in Schimmert, Bocholtz en Hulsberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Klimmen?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €240 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €790). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: de gewenste producten, het formaat, soort bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Klimmen?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Klimmen. Hierbij komt er een deskundige expert die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de professional de producten op de goede manier bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6343

Plaats een reactie